Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Balsamicopunajuuret

punajuuria
noin 1 kg
valkosipulinkynttä
8
(punaista) balsamiviinietikkaa
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
2 dl
suolaa
1 tl
tuoretta rosmariinia, timjamia tai salviaa taikka sekoitus kaikkia niitä
muutama oksa

Pese tai harjaa punajuuret, mutta älä vahingoita kuorta taikka poista kantaa tai pitkää juurta. Muuten juurikkaiden väri hupenee keitinveteen. Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä. Isojen punajuurien keittämiseen voi mennä tunti.

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet jos ne ovat isoja. Mittaa viinietikka, vesi, sokeri ja mausteet kattilaan ja lisää myös valkosipuli. Kiehauta liemi ja keittele muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on kokonaan liuennut nesteeseen.

Kuori punajuuret mahdollisimman lämpiminä, koska silloin kuori irtoaa helposti. Viipaloi punajuuret noin puolen sentin paksuisiksi ja lado isoon puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada liemi punajuuriviipaleiden päälle ja sulje purkki tiiviisti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään. Punajuuria voi alkaa nauttia muutaman päivän kuluttua.

Balsamicopunajuuret

Balsamicopunajuuret

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook