Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Karamellisoitu sipuli

suurta keltasipulia tai vastaava määrä pieniä (400–500 g)
4
öljyä
3 rkl
suolaa
1 tl

Kuori sipulit ja leikkaa neljään lohkoon ja sitten poikittain vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli sekä suola. Kypsennä sipulia keskilämmöllä säännöllisesti sekoittaen kunnes se on muuttunut ruskeaksi ja kiiltäväksi. Siihen menee reippaasti yli puoli tuntia. Varo kuitenkin ettei ruskista sipulia, se ei ole tarkoitus. Sipulin omat sokerit karamellisoituvat kuumennettaessa ja tekevät siitä makeaa ja aromikasta. Jos on tarpeen, voit vähän ennen kypsennyksen loppumista heittää pannuun pienen tilkan vettä ja antaa sen haihtua. Näin kaikki ”karamelli” irtoaa pannusta.

Karamellisoitu sipuli

Karamellisoitu sipuli

Vastakaikua

    verdel · Lokakuun 5. päivänä 2016 klo 10.00

    Kiitos tästä aidosta ohjeesta. Karamellisoitu sipulihan ei tarkoita, että sipuliin laitetaan sokeria, niinkuin pääosassa ohjeita esitetään. Sipuleista tulee aivan mahtavia näin!

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook