Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Laventeli-karviaismarjahillo

karviaismarjoja
1 kg
vettä
runsas dl
sitruunan kuori ja mehu
puolikkaan
vaniljatankoa
¼ tai ½
laventelinkukkia
1½ tl
tuoretta sitruunamelissaa
oksa
tuoretta minttua
oksa
hillo-marmeladisokeria
paketti

Perkaa marjat poistamalla kanta ja kuivunut teriö. Pilko marjat kahteen tai neljään osaan. Raasta kuori sitruunanpuolikkaasta ja purista mehu. Pane marjat, sitruunamehu ja vesi kattilaan ja keitä hiljaisella tulella noin kymmenen minuuttia.

Halkaise vaniljatanko ja ota pehmeä sisus ja siemenet talteen veitsellä kaapien. Huuhdo ja silppua yrtit pieniksi. Lisää vanilja, silputut yrtit sekä laventelinkukat hilloon ja anna kiehahtaa. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä sokeripaketin ohjeen mukaisesti valmiiksi.

Kaada valmis hillo steriileihin lasipurkkeihin, sulje purkit ilmatiiviisti ja anna jäähtyä.

Laventeli-karviaismarjahillo

Laventeli-karviaismarjahillo

Vastakaikua

    Riikka · Elokuun 16. päivänä 2014 klo 17.20

    Kiitos hillon ohjeesta. Tuli todella hyvää ja raikasta hilloa. Ohjetta oli pakko kokeilla, kun sattui löytymään marjat ja yrtit omasta maasta.

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook