Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Muhennettua palsternakkaa

palsternakkaa
750 g
mukulaselleriä
noin 50 g
voita (tai öljyä)
2 rkl
tuoretta inkivääriä
1 cm pätkä
valkosipulinkynttä
1-2
curryjauhetta
2-3 tl
kevytkermaa
2 dl
suolaa

Pese ja kuori palsternakka ja mukulaselleri ja pilko noin puolentoista sentin kuutioiksi. Keitä juureksia suolatussa vedessä noin 10 minuutin ajan. Valuta vesi pois.

Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Laita voi sulamaan kasariin, pannuun tai kattilaan (mielellään pinnoitettuun). Kuullota inkivääriä ja valkosipulia voissa muutaman minuutin ajan keskilämmöllä ja lisää sitten curryjauhe. Lisää hetken kuullottamisen jälkeen juurekset ja sekoita hyvin jotta mausteet jakautuvat tasaisesti juurespaloille. Anna hautua noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes liika kosteus on haihtunut ja juurekset ovat kypsän pehmeitä (noin 10 minuuttia). Mausta tarvittaessa suolalla.

Muhennettua palsternakkaa

Muhennettua palsternakkaa

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.