Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Piirakkataikina suolaisille piirakoille

voita
100 g
vehnäjauhoja
225 g
suolaa
ripaus
vettä
2-4 rkl

Laita jauhot kulhoon. Voit pitää jauhoja vähän aikaa kylmässä ennen kuin jatkat. Höylää kylmä voi kulhoon jauhojen päälle juustohöylällä ja sekoittele silloin tällöin jauhojen kanssa höyläämisen aikana. Lisää suola seokseen. Nypi ainekset sekaisin käyttäen sormenpäitäsi. Kun jauhot ja voi ovat sekoittuneet kunnolla, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Kaksi lusikallista saattaa riittää riippuen jauholaadusta. Jos vettä lisää liikaa taikinasta tulee vaikeasti kaulittavaa. Voit jatkaa taikinan sekoittamista käsin, mutta se on aika raskasta. Toinen vaihtoehto on käyttää taikinaveistä ja ”leikata” vesi taikinan sekaan. Taikina on valmis kun se muodostuu palloksi.

Voit myös tehdä taikinan yleiskoneessa sekoittamalla ensin voin, jauhot ja suolan massaksi ja sitten lisäämällä veden. Taikina on valmis kun siitä muodostuu pallo.

Peitä taikinapallo esimerkiksi muovikelmulla ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen (noin puoli tuntia).

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook