Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Rakuunaporkkanat

porkkanoita
noin 300 g
oliiviöljyä
3 rkl
ranskalaisen rakuunan lehtiä
2-3 rkl
suolaa
mustapippuria
(rakuunaviinietikkaa)
(tilkka)

Pese porkkanat ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele ja silppua rakuunan lehdet.

Keitä porkkanoita suolavedessä noin 10 minuutin ajan tai kunnes ne ovat puolikypsiä. Valuta vesi pois ja anna porkkanapalojen hieman kuivahtaa. Lisää sitten kattilaan öljy ja kypsennä porkkanapaloja öljyssä keskilämmöllä. Hieman ennen kuin porkkanat ovat täysin pehmeitä, lisää rakuuna ja jatka kypsentämistä kunnes porkkanat ovat valmiit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi pikkutilkalla valkoviinietikkaa, joka on maustettu rakuunanoksalla.

Samalla reseptillä voi valmistaa basilikaporkkanoita tai salviaporkkanoita, mutta basilika lisätään valmiiseen ruokaan, kun taas salvia saa kypsyä öljyssä yhtä kauan kuin porkkanakin.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook