Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Sinappi-majoneesikastike

kananmuna
1
dijon-sinappia
2 rkl
öljyä
2 dl
suolaa

Käytä majoneesin teossa aina samanlämpöisiä raaka-aineita: kaikki ainekset joko huoneenlämpöisinä tai jääkaappikylminä. Riko kananmuna sauvasekoittimen sekoitusastiaan, joka on kapea ja korkea. Lisää sinappi ja laita sauvasekoitin kulhoon. Kaada päälle öljy ja käynnistä sauvasekoitin. Nosta sekoitin hyvin hitaasti ylös, kallistaen hieman astiaa, kunnes majoneesi on valmis. Mausta suolalla.

Reseptistä saattaa jäädä majoneesia yli, jos sellerisi on pieni. Mutta yhden munan annosta pienempää majoneesisatsia on vaikea tehdä – paitsi jos valmistaa majoneesin oikeaoppisesti pelkästä keltuaisesta, jolloin öljyä käytetään 1,5 dl. Mutta ylijäämän voit käyttää seuraavan päivän salaattiin tai esim. lounasleivän kostukkeeksi. Sinappimajoneesi sopii mainiosti esim. kalkkunan kanssa.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook