Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tarhasuolaheinä-päärynäpyree

päärynää
2
tarhasuolaheinän lehtiä
n. 50 g
sitruunamehua
fariinisokeria
1 rkl
pätkä kuivattua chilipalkoa
½-1 cm
pieni mandariini
1
kanelitanko
1
laakerinlehti
1
suolaa
ripaus

Kuori päärynät ja poista siemenkota. Kuutioi hedelmäliha ja kostuta sitruunamenulla tummumisen estämiseksi. Pilko chili hienoksi silpuksi. Raasta mandariinin kuori ja sen jälkeen kuori mandariini ja pilko lohkot pienemmiksi. Sulata sokeri varovasti kattilassa ja lisää chili. Karamellisoi chiliä jonkin aikaa sokerissa. Lisää sen jälkeen päärynäkuutiot ja sekoittele hyvin kunnes kaikki sokeri on liuennut hedelmämehuun. Lisää mandariininkuoriraaste ja mandariininpalat sekä kanelitanko, laakerinlehti sekä hieman suolaa. Keittele hiljaisella tulella noin puolen tunnin ajan ja anna sen jälkeen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Huuhtele tarhasuolaheinän lehdet ja poista lehtiruoti. Pilko lehdet hienoksi silpuksi. Poista jäähtyneestä ja soseutuneesta päärynästä kanelitanko ja laakerinlehti ja lisää tarhasuolaheinäsilppu. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella.

Tarhasuolaheinä-päärynäpyree

Tarhasuolaheinä-päärynäpyree

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook