Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Vuohenputki-vuohenjuustopiirakka

piirakkataikinaa (joko valmista tai ks. erillinen resepti)
annos
vuohenjuustoa
200 g
kananmunaa
2
ranskankermaa
150 g
vuohenputken lehtiä
50-70 g
(suolaa), mustapippuria
(emmental-juustoa)

Tee taikina erillisen ohjeen mukaan tai käytä valmista pakastettua piirakkataikinaa. Kauli taikinasta torttuvuoan kokoinen levy ja painele taikina vuokaan ja sen reunoille. (Voit laittaa vuokaan leivinpaperin alle, jos haluat helpottaa piirakan irrottamista vuoasta.)

Huuhdo vuodenputki hyvin ja hakkaa lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita silppu, munat, ranskankerma ja mausteet kulhossa. Suolaa et välttämättä tarvitse, jos juusto on kovin suolaista.

Leikkaa vuohenjuusto paksuiksi viipaleiksi tai murustele se vuokaan tasaisin välein. Kaada ranskankermaseos juuston päälle vuokaan. Jos haluat piirakalle kullanruskean pinnan, ripottele päälle raastettua emmental-juustoa tai muuta kauniisti gratinoituvaa juustoa.

Paista piirakka uunin keskitasolla noin 200 asteessa suunnilleen 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi vihreän salaatin kanssa. Jos nuoria vuohenputken lehtiä jäi yli, laita salaatti niistä!

Vuohenputki-vuohenjuustopiirakka

Vuohenputki-vuohenjuustopiirakka

Vastakaikua

    Inkivääri · Heinäkuun 11. päivänä 2012 klo 9.36

    Kiitos ohjeesta, vasta löysin blogiin, kun etsin vuohenputkiruokaohjeita ja tulen toistekin paremmalla ajalla, tosi mielenkiintoista:)

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Heijasta Peruuta vastaus tai jatka muihin viesteihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook