Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Aurinkoinen porkkanakeitto

porkkanaa
n. 600 g
iso sipuli
1
valkosipulin kynttä
2–3
omenaa
2–3
(kookos)öljyä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 1 rkl
korianterinsiemeniä
1 rkl
(luomu)sitruuna
½
chilipippuria rouheena
1 tl
kasvis- tai kanalientä
5–7 dl
kookosmaitoa
2 dl
muskotinkukkaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko porkkana, omena, sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta pätkä inkivääriä. Hienonna korianterinsiemenet morttelissa. Pese sitruuna, puolita ja raasta toisesta puolikkaasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.

Sulata öljy kattilassa ja lisää porkkana ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri, korianteri, chilirouhe sekä sitruunankuoriraaste. Jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan mutta varo polttamasta mausteita. Jos omenat ovat kiinteitä lisää ne tässä vaiheessa. Talousomenan voi lisätä parikymmentä minuuttia myöhemmin.

Lisää lientä ensin puolisen litraa ja keitä noin puolen tunnin ajan. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito. Jos keitto on liian sakeata, lisää myös lientä niin että saat makusi mukaisen koostumuksen. Mausta ripauksella raastettua muskotinkukkaa, sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi mutta älä enää keitä pitkään.

Eksoottinen porkkana-omenakeitto

Eksoottinen porkkana-omenakeitto

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook