Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Fenkolinmakuinen kasvisliemi

salaattifenkolin varsia ja lehtiä, kaalin runkoa, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia
450 g
lehtiselleriä tai lipstikkaa (taikka mukula- tai varsiselleriä)
nippu
tillin varsia
persiljaa
nippu
timjamia
pari oksaa
laakerinlehti
1
kynteliä
pari oksaa
kokonaista mustapippuria
7
suolaa
½ tl
kylmää vettä
2 l

Kuori, pese tai huuhtele kasvikset ja pilko karkeiksi paloiksi. Huuhtele yrtit. Laita kaikki ainekset ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 1½ – 2 tunnin ajan. Siivilöi liemi painamalla kasviksia niin että saat kaiken nesteen talteen. Heitä kasvikset kompostiin, ne ovat antaneet arominsa liemeen.

Fenkoliliemen valmistus

Fenkoliliemen valmistus

Vastakaikua

    Leena · Elokuun 11. päivänä 2013 klo 17.22

    Keitättekö vielä lientä kokoon? Taidan tehdä tätä annoksen. Minullakin on fenkolia kasvamassa enkä osaa sitä kovin moneen ruokalajiin laittaa. Kesäkurpitsan kanssa kasvissosekeitossa se on aika hyvää.

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook