Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat

keskikokoinen kesäkurpitsa tai vastaava määrä pieniä (2–3)
1
öljyä
sitruunamarinadia (ks. erillinen ohje)
annos

Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi tai vajaan kymmenen sentin pituisiksi lohkoiksi. Voitele kurpitsapalat öljyllä ennen grillaamista. Grillaa kurpitsapaloja kunnes ne alkavat pehmetä ja pinnassa on ruskeat raidat, mutta varo grillaamasta niitä liian pehmeiksi. Silloin ne kestävät huonosti marinoimista.

Kaada marinadi kurpitsapalojen päälle kun ne ovat vielä lämpimiä. Tarjoile heti tai anna marinoitua jonkin aikaa. Jos nautit kurpitsan vasta seuraavana päivänä, säilytä kylmässä marinoinnin ajan. Hölskyttele pari kertaa marinoimisen aikana jotta marinadi leviää tasaisesti kurpitsalle.

Grillattua kesäkurpitsaa

Grillattua kesäkurpitsaa

Vinkki 1: samalla voi grillata myös paprikaa ja sipulia ja marinoida yhdessä kesäkurpitsan kanssa. Tee tarvittaessa isompi annos marinadia.

Vinkki 2: tee seuraavana päivänä marinoiduista vihanneksista salaatti paloittelemalla ne ja sekoittamalla keitettyyn kuskusiin. Lisäksi annos sitruunamarinadia, jotta kuskuskin saa siitä osansa.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook