Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Intialainen kesäkurpitsapannu

kesäkurpitsaa
600 g
isoa valkosipulinkynttä
2
iso tomaatti tai vastaava määrä pieniä
1
sinapinsiemeniä
½ tl
kurkumaa
1 tl
cayennepippuria tai chilipippuria
½ tl
tuoretta korianteria
nippu
suolaa
sokeria
ripaus
seesamiöljyä
4 rkl

Pese kesäkurpitsa ja paloittele melko isoiksi suupaloiksi. Poista tarvittaessa höttöinen sisus ja siemenet, jotta kurpitsa ei muussaannu kypsennettäessä. Murskaa valkosipulinkynnet kokkiveitsen lappeella ja kuori. Kuutioi tomaatti. Mittaa mausteet valmiiksi.

Kuumenna öljyä kannellisessa kasarissa tai pannussa kunnes ensimmäiset höyrykiehkurat nousevat pannusta. Ota kasarin kansi toiseen käteen ja sinapinsiemenet toiseen. Heitä siemenet pannulle ja peitä välittömästi kannella. Siemenet alkavat poksahdella kun lämpöä on tarpeeksi. Anna siementen paistua kunnes poksahtelu on loppunut ja laske sitten lämpöä.

Lisää kurkuma ja cayenne- tai chilipippuri pannuun mutta varo polttamasta mausteita. Lisää pian sen jälkeen tomaatti. Hämmennä kunnes tomaatti alkaa hieman hajota. Lisää sitten kesäkurpitsa, valkosipulinkynnet, suola ja sokeri. Sekoita ja peitä kannella. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen kunnes kurpitsa on pehmeää mutta kuitenkin vielä napakkaa.

Huuhdo, kuivaa ja silppua korianteri. Lisää korianterisilppu kasvisten päälle ennen tarjoamista.

Intialainen kesäkurpitsapannu

Intialainen kesäkurpitsapannu

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook