Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Maa-artisokkapikkelsi

maa-artisokkaa
noin kilo
vettä
6 dl
valkoviinietikkaa
2 dl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
valkosipulin kynttä
2
timjaminoksaa
5
pientä kuivattua chilipaprikaa
3
korianterinsiemeniä
1 tl
laakerinlehti
1
(sitruunamehua)

Kuori maa-artisokan mukulat ja viipaloi tai vuole ne ohuiksi, enintään viiden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet heti käsittelyn jälkeen kylmään veteen johon on lisätty sitruunamehua tai viinietikkaa tummumisen estämiseksi.

Kuori ja puolita valkosipulin kynnet. Huuhtele timjaminoksat jos käytät tuoretta timjamia kasvimaalta. Mittaa kattilaan vesi, viinietikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja varmista että suola ja sokeri ovat liuenneet. Lisää sitten liemeen maa-artisokkaviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Anna jäähtyä. Pane maa-artisokkaviipaleet lasipurkkiin ja kaada lientä päälle kunnes viipaleet peittyvät. Marinoi kylmässä noin viikon ajan ennen nauttimista.

Maa-artisokkapikkelsiä

Maa-artisokkapikkelsiä

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook