Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Täydellinen kermavaahto

jääkaappikylmää kuohukermaa
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl

Laita kulho sekä sähkövatkaimen vispilät ja käsivispilä pakastinlokeroon noin puoleksi tunniksi.

Kaada sokerit ja kylmä kerma kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella ensimmäiset 30 sekuntia alhaisimmalla kierrosnopeudella ja seuraavat 30 sekuntia keskinopeudella kunnes kermaan jää raitoja. Jatka vaahdottamista noin 20 sekuntin ajan suurimmalla nopeudella kunnes kerman tilavuus on noin kaksinkertaistunut ja siihen jää pehmeitä huippuja kun nostat vatkaimen vaahdosta. Viimeistele tulos käsivatkaimella sen mukaan, haluatko pehmeää vai kovaa vaahtoa.

(Anu Hopia: Kemiaa keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2008)

Täydellistä kermavaahtoa kurpitsapiirakan päällä

Täydellistä kermavaahtoa kurpitsapiirakan päällä

Vastakaikua

    Anna · Elokuun 28. päivänä 2017 klo 12.25

    Kiitti ohjeesta, arvostusta tarkoista mitoista ja selostuksen yksityiskohdista! =)

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook