Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tsatsiki

turkkilaista tai kreikkalaista maustamatonta jugurttia
2 dl
valkosipulinkynsi
1
avomaakurkkua
2
minttua
kreikkalaista oreganoa
basilikaa
luomusitruunasta
¼
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Puserra valkosipulinkynsi jugurttiin ja sekoita. Tämän voi mielellään tehdä jo useita tunteja ennen ateriaa jotta valkosipuli ei ole liian raakaa syötäessä vaan jugurtin hapot kypsyttävät sen. Säilytä kylmässä seuraavaan vaiheeseen saakka.

Pese kurkku ja kuori tarvittaessa (esimerkiksi jos lajike on sellainen että hedelmässä on ”piikkejä”). Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Jos kurkku on kovin kosteaa, puristele siitä liika neste pois nyrkissä tai painelemalla siivilässä. Lisää jugurttiseokseen ja sekoita.

Huuhdo ja silppua yrtit. Pese sitruuna ja raasta sen kuorta mausteeksi tsatsikiin. Purista mehu noin neljänneksestä sitruunaa. Lisää yrtit, sitruunankuori ja ‑mehu sekä ripaus suolaa ja hieman pippuria jugurttiseokseen ja sekoita. Anna tsatsikin maustua kylmässä jonkin aikaa.

Aseta tsatsiki tarjolle pienelle lautaselle ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.

Tsatsiki

Tsatsiki

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook