Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tuliset vokkipavut

vihreitä papuja
n. 400 g
valkosipulinkynttä
3
pieni tuore punainen chilipippuri
1
seesaminsiemeniä (mustia tai valkoisia)
1 rkl
seesamiöljyä
½ rkl
soijakastiketta
1½ rkl
riisiviiniä, riisiviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
1 rkl

Huuhtele ja käsittele pavut leikkaamalla pois kanta sekä mahdollisesti terävä kärki. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa chilipippuri ohuiksi viipaleiksi, siemeniä ei tarvitse poistaa. Sekoita soijakastike ja riisiviini.

Kuumenna öljy vokkipannussa tai valurautaisessa paistinpannussa. Vokkaa papuja jatkuvasti hämmennellen noin 5–6 minuuttia kunnes niihin alkaa muodostua paahtuneita läikkiä. Laske lämpöä, lisää chili ja valkosipuli ja vokkaa hetki jatkuvasti hämmennellen. Lisää sitten pannulle seesaminsiemenet ja pane kansi päälle. Tässä vaiheessa kannattaa laskea lämpöä entisestään. Hetken kuluttua lisää pannulle soijakastike-riisiviiniseos. Anna papujen kypsyä kannen alla kunnes ne ovat rapean pehmeitä. Jos kaikki neste haihtuu ennen aikojaan lisää hieman vettä. Kun pavut ovat sopivan kypsiä ota pannu liedeltä ja avaa kansi. Anna liian kosteuden haihtua. Sekoita ja tarjoile.

Tuliset vokkipavut

Tuliset vokkipavut

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook