Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Yksinkertainen mangoldimuhennos

mangoldia (noin 15–18 täysikasvuista lehteä)
noin 300 g
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
2–3 rkl
suolaa, mustapippuria

Huuhtele mangoldinlehdet. Leikkaa varret pois ja ohenna paksut lehtiruodit terävällä veitsellä vuolemalla (onnistuu parhaiten lehden kärkipäästä tyveen päin, taittamalla lehti ruodin kohdalta kahtia ”nurja” puoli ulospäin, jolloin ruotiin pääsee helposti veitsellä käsiksi).

Ryöppää lehdet runsaassa suolavedessä keittämällä niitä muutaman minuutin ajan. Valuta lehdet hyvin lävikössä ja painele kaikki vesi pois.

Asettele mangoldinlehdet laakeaan tarjoiluastiaan ja mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Yksinkertainen mangoldimuhennos

Yksinkertainen mangoldimuhennos

Vastakaikua

    Terttu Mokka · Heinäkuun 26. päivänä 2017 klo 13.41

    Aion heti kokeilla. Heti tulee mielikuva maukkaista yskinkertaisista aterioista. Kiitos

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Connect with Facebook