Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Parmesanilla kuorrutettu kesäkurpitsa

kesäkurpitsaa (mielellään keskikokoisia ja kiinteitä)
400 g
mustapippuria
¼ tl
vehnäjauhoa
½ dl
parmesan-juustoa (noin 2 dl raastettuna)
noin 60 g
salvianoksa
pieni
kananmunaa (koosta riippuen)
2 – 3
öljyä tai voita
noin 2 rkl

Raasta parmesan-juusto hienoksi raasteeksi. Pese salvia ja silppua lehdet. Riko kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita munaseokseen salvia ja juustoraaste. Pane seos laakealle lautaselle.

Mittaa vehnäjauho ja sekoita siihen mustapippuri. Pane jauhot omalle laakealle lautaselleen.

Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa siitä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Jos kurpitsan keskusta on pehmennyt ja siemenet ovat kehittyneet, ota pehmeä keskus pois, koska se hajoaisi joka tapauksessa paistettaessa.

Laita pannulle pari ruokalusikallista öljyä ja kuumenna. Kääntele viipaleita ensin jauhoissa ja sitten muna-juustoseoksessa. Paista kesäkurpitsaviipaleita kummaltakin puolelta, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Älä paista liian korkealla lämmöllä, muuten pinta palaa mutta sisus jää raa’aksi. Tarkoitus on, että kuorrutuksesta tulee rapea ja sisuksesta mehevä ja pehmeä. Kurpitsaviipaleet voi myös paistaa uunissa.

Kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook