Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Saksanpähkinä-tahini-kastike

(noin 2 dl) saksanpähkinän sydämiä
90 g
valkosipulin kynttä
2
suolaa
hyppysellinen
tahini-tahnaa
2 rkl
sitruuna
1
persiljaa
nippu
(mustapippuria)

Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Purista sitruunasta mehu. Huuhdo ja kuivaa persilja ja silppua lehdet. Sekoita tahini-tahna tasaiseksi (säilytyksen aikana öljy erottuu kiinteästä aineksesta).

Pane kaikki ainekset sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Jauha karkeaksi kastikkeeksi. Jos kastike on liian jäykkää, lisää hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja maun mukaan myös mustapippuria.

Vinkki: jos haluat kastikkeesta pehmeämpää, ”kermaista”, niin liota pähkinää kylmässä vedessä joitakin tunteja ennen kastikkeen valmistamista.

Saksanpähkinä-tahinikastike

Saksanpähkinä-tahinikastike

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook