Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Vuohenputki-papusalaatti

kuivia ruskeita tai valkoisia papuja (liotettuina runsaat 3 dl)
200 g
laakerinlehti
mustapippurin marjoja
suolaa
vuohenputken nuoria lehtiä
kourallinen
ruohosipulin tai muiden monivuotisten sipulien lehtiä
pikkunippu
pieni valkosipulin kynsi
sitruunasta
puolet
oliiviöljyä
½ dl
sokeria
hyppysellinen

Liota papuja yön yli ja huuhtele hyvin. Kiehauta kattilassa vesi ja pavut. Lisää laakerinlehti ja muutama mustapippuri sekä hieman suolaa. Anna papujen kiehua kypsiksi (noin tunti). Valuta pavut, poista mausteet ja anna jäähtyä.

Purista mehu sitruunasta. Murskaa valkosipuli ja sekoita se sitruunamehuun. Anna muhia sen aikaa kun valmistelet muut salaatin ja kastikkeen ainekset.

Huuhtele vuohenputken lehdet hyvin ja kuivaa ne. Silppua lehdet pieneksi. Huuhdo ja silppua myös sipulin lehdet. Sekoita vuohenputki- ja sipulisilppu papuihin.

Lisää oliiviöljy sitruunamehuun ja mausta ripauksella sokeria. Sekoita hyvin ja kaada sitten kastike salaatin päälle. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vuohenputki-papusalaatti

Vuohenputki-papusalaatti

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook