Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Englantilainen piparjuurikastike

tuuman mittaista, etusormen paksuista piparjuuren palaa
3–4
valkoviinietikkaa (paitsi jos käytät valkoviinietikkaan säilöttyä raastetta)
2–3 tl
erikoishienoa sokeria
1–2 tl
crème fraîchea
1 pieni prk
suolaa
sitruunamehua)
(1–2 tl

Raasta piparjuuri tai käytä valkoviinietikkaan säilöttyä piparjuuriraastetta. Silloin ei tarvitse lisätä erikseen etikkaa. Purista sitruunasta pari teelusikallista mehua, jos haluat kastikkeeseen myös sitruunan aromia.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä mielellään tunti ennen tarjoilua. Kastike säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Kastike sopii lihan, kalan tai kasvisten höysteeksi. Sillä voi myös maustaa valmiin perunamuusin!

Englantilainen piparjuurikastike

Englantilainen piparjuurikastike

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.