Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Kylmä punajuuri-piparjuurikastike

keskikokoista punajuurta tai vastaava määrä pienempiä
4
tuuman mittaista, etusormen paksuista piparjuuren palaa
3–4
valkoviinietikkaa (ei tarvita jos raaste on säilötty etikkaan)
4–6 tl
sitruunamehua
4 tl
erikoishienoa sokeria
4–6 tl
suolaa

Pane uuni lämpenemään noin 180 asteeseen. Pese tai harjaa punajuuret puhtaiksi. Älä leikkaa ohutta juurta ja jätä naattikin muutaman sentin pituiseksi, jotta väri ei vuoda juurikkaista. Kääri punajuuret folioon tai aseta öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä juurikkaat pehmeiksi uunissa; siihen saattaa mennä jopa kaksi tuntia. Anna kypsien juurikkaiden jäähtyä hieman ja kuori ne vielä lämpiminä.

Raasta piparjuuri karkeasti tai käytä valkoviinietikkaan aiemmin säilömääsi piparjuuriraastetta.

Paloittele punajuuret sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja lisää piparjuuri sekä kaikki muutkin ainekset (etikkaa et tarvitse, jos piparjuuriraaste oli etikkaan säilöttyä). Soseuta tasaiseksi massaksi ja tarkista maku; lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria. Anna tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilemista. Sosetta voi säilyttää useita päiviä jääkaapissa.

Chrayne

Chrayne

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.