Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Nokkospuustit

nokkospestoa (ks. erillinen resepti)
1 annos
hiivaleipätaikinaa (ks. erillinen resepti)
1 annos

Valmista hiivaleipätaikina ohjeen mukaan. Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä hiivaleipäohjeen mukaisesti ja kauli sitten noin senttimetrin paksuiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levitä pesto tasaisesti taikinan päälle, mutta jätä toisella pitkällä sivulla pari senttimetriä puhtaaksi.

Rullaa taikina pötköksi jättäen puhdas sivu päällimmäiseksi. Kostuta puhdas kaistale taikinaa veteen kastetulla pullasudilla, jotta taikinan reuna tarttuu kiinni alempiin kerroksiin ja rulla sulkeutuu hyvin. Leikkaa rulla noin 15 palaan. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 15–45 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista puusteja noin 15–20 minuuttia. Jos olet epävarma, tarkista puustien kypsyys puutikulla; kun tikkuun ei tartu taikinaa, puustit ovat valmiita.

Nokkospuustit

Nokkospuustit

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook