Basilikasta, valkosipulista, pinjansiemenistä, pecorino- tai parmesanjuustosta ja oliiviöljystä syntyy klassinen pastan kastike pesto. Mutta pestolle löytyy kyllä muutakin käyttöä: vaikkapa liha- ja kalaruokien sekä pizzan mausteena taikka levitteenä!
Reseptikokoelma
Blogin ruokaohjeet ilmestymisjärjestyksessä. Voit myös hakea niitä klikkaamalla asiasanapilveä.
![Lue “Perusvinaigrette”-resepti Perusvinaigrette](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2033-450x338.jpg)
Perusvinaigrette
Vinaigretten perusohjetta voi muokata loputtomiin valitsemalla erilaisia öljyjä ja viinietikoita sekä mausteita. Etikan ja öljyn suhde on makuasia, joka riippuu muun muassa etikan happamuudesta.
![Lue “Valkosipulivinaigrette”-resepti Valkosipulivinaigrette](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_2053-450x338.jpg)
Valkosipulivinaigrette
Kätevä ohje kesyttää raaka valkosipuli salaatinkastiketta varten on peräisin amerikkalaiselta Fanny Singeriltä (Alice Watersin toimittamasta kirjasta ”In the Green Kitchen—Techniques to Learn by Heart”).
![Lue “Ruusu-mansikkahillo”-resepti Ruusu-mansikkahillo](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/120715b_011-450x338.jpg)
Ruusu-mansikkahillo
Mansikkahillo saa eksoottisen säväyksen ruusun terälehdistä. Sanomattakin on selvää, että ruusun tulee olla myrkyttömästi kasvatettu ja ruusuveden ruuanlaittoon sopivaa luomulaatua!
![Lue “Nokkospesto”-resepti Nokkospesto](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_1583-450x338.jpg)
Nokkospesto
Nokkonen yhdistyy kurpitsan kanssa – siementen ja öljyn muodossa – keittiömestari Jouni Toivasen pestoreseptissä.
![Lue “Nokkospuustit”-resepti Nokkospuustit](http://olemmepuutarhassa.fi/wp-content/uploads/images/IMG_1571-450x338.jpg)
Nokkospuustit
Puustien tapaan tehdyt sämpylät täytetään nokkospestolla. Resepti perustuu keittiömestari Jouni Toivasen ohjeeseen.
Hiivaleipätaikina
Pienestä annoksesta hiivaleipätaikinaa voi valmistaa sämpylöitä, puusteja, patonkia tai muita pieniä leipiä.