Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Syyssäiden armoilla

Syksyn lehtiä

Syksy on tähän asti ollut sateinen ja paikoin tuulinenkin mutta tavanomaista lämpimämpi. Nyt ennustetaan, että säässä tapahtuu muutos kylmempään. Saa nähdä onko kasvukauden loppu siis lähellä. (lue lisää…)

Palstalta pöytään: kurpitsakeitto

Raikas kurpitsakeitto

Tavallisesti kurpitsakeitto tehdään suurustamalla se maitotuotteilla mutta onnistuu se ilmankin, siitä on osoitus tämä raikas sosekeitto joka maustetaan sitrushedelmillä. (lue lisää…)

Kuukauden kasvi: talvikurpitsa

Kurpitsa (Cucurbita pepo)

Talvikurpitsa on syksyn sesonkiherkku, yltäkylläisyyden ajan mahtava symboli muhkeine muotoineen ja leiskuvanvärisine maltoineen. (lue lisää…)

Palstalta pöytään: palsternakkamuhennos

Palsternakkaa ja mukulaselleriä

Palsternakka sopii myös kermassa muhennettavaksi. Itämaiset mausteet antavat kotoisille juureksille eksoottisen mutta lempeän säväyksen. (lue lisää…)

Kylvö- ja korjuukalenterin lokakuu

Hubbard-kurpitsa ’Blue Ballet’

Tänään lokakuun 6. päivänä alkaa uusi alenevan kuun kausi, joka päättyy lokakuun 19. päivänä kun kuun rata lähtee taas nousemaan. Ylenevän kuun kausi kestää siitä pyhäinpäivän aattoon asti. (lue lisää…)

Sato säilöön: pihlajanmarja-omenarelissi

Pihlajamarja-omenarelissi

Pihlajanmarjojen ja omenien sesonki on kiihkeimmillään. Teimme niistä tällä kertaa pikantin mausteista relissiä juustojen ja leikkeleiden seuralaiseksi. (lue lisää…)

Kasvimaan viimeiset mohikaanit

Vuonankaali

Tänä vuonna kylvimme kokeilumielessä vielä kesällä sellaisten vihannesten siemeniä, joiden pitäisi kasvaa hyvin vielä loppukesän ja syksyn säissä. Nyt on välitarkastelun aika: miten kävi? (lue lisää…)

Flammkuchen puutarhurin tapaan

Flammkuchen puutarhurin tapaan

Kun satoa on käsillä sitä sun tätä mutta ei mitään niin paljon, että siitä syntyisi kunnon ruokalajia, puutarhuri tekee leipätaikinasta piiraan periaatteella ”man tager hvad man hafver”. (lue lisää…)