Helppo raparperipiirakka | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Helppo raparperipiirakka

isoa raparperinvartta (noin 500 g kuorittuna)
4–6
tuoretta mintunlehteä
5–10
sokeria
2 rkl
voita tai margariinia
75 g
sokeria
1 dl
muna
1
mantelijauhoa
¾ dl
vehnäjauhoa
1 dl
leivinjauhetta
1½ tl
maitoa tai kermaa
1–2 dl
tuoretta stevianlehteä
5–10
(inkiväärijauhetta)
(jauhettua kanelia)
(jauhettua kardemummaa)

Mittaa voi tai margariini taikinakulhoon, pilko viipaleiksi ja jätä huoneenlämpöön pehmenemään.

Kuori ja pilko raparperinvarret noin sentin paksuisiksi paloiksi. Huuhtele mintunlehdet ja hienonna. Laita raparperi ja minttu toiseen kulhoon, lisää 2 ruokalusikallista sokeria ja sekoita. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.

Pane uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset eli jauhot, leivinjauhe ja ripaus valitsemiasi mausteita keskenään. Huuhtele ja hienonna stevianlehdet.

Kun voi on pehmennyt, lisää yksi desilitra sokeria ja vatkaa sekaisin. Lisää muna ja jatka vatkaamista, kunnes seos on pehmeää ja vaahtomaista. Lisää sitten jauhoseos, mielellään siivilän läpi ja jatkuvasti vatkaten. Lisää lopuksi steviasilppu sekä sen verran maitoa tai kermaa taikinaan, että siitä tulee pehmeää, tahmeaa massaa, mutta ei liian juoksevaa.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan tasaisesti esimerkiksi taikinanuolijalla. Mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakasta tulee ja päinvastoin, eli vuoan koko pitää ottaa huomioon paistoajassa.

Valuta neste pois raparperinpaloista ja käytä se vaikkapa mehutiivisteenä tai aamupuuron valmistuksessa. Levitä raparperinpalat vuokaan taikinakerroksen päälle. Pane uunin keskiosaan noin 40 minuutiksi paistumaan, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: jos siihen ei tartu taikinaa, piirakka on valmis. Anna jäähtyä keittiöpyyhkeen alla. Tarjoile kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaikkapa shrikandin, intialaisen jugurttivanukkaan, kanssa.

Helppo raparperipiirakka

Helppo raparperipiirakka

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *