- piirakkataikinaa (joko valmista tai ks. erillinen resepti)
- annos
- vuohenjuustoa
- 200 g
- kananmunaa
- 2
- ranskankermaa
- 150 g
- vuohenputken lehtiä
- 50-70 g
- (suolaa), mustapippuria
- (emmental-juustoa)
Tee taikina erillisen ohjeen mukaan tai käytä valmista pakastettua piirakkataikinaa. Kauli taikinasta torttuvuoan kokoinen levy ja painele taikina vuokaan ja sen reunoille. (Voit laittaa vuokaan leivinpaperin alle, jos haluat helpottaa piirakan irrottamista vuoasta.)
Huuhdo vuodenputki hyvin ja hakkaa lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita silppu, munat, ranskankerma ja mausteet kulhossa. Suolaa et välttämättä tarvitse, jos juusto on kovin suolaista.
Leikkaa vuohenjuusto paksuiksi viipaleiksi tai murustele se vuokaan tasaisin välein. Kaada ranskankermaseos juuston päälle vuokaan. Jos haluat piirakalle kullanruskean pinnan, ripottele päälle raastettua emmental-juustoa tai muuta kauniisti gratinoituvaa juustoa.
Paista piirakka uunin keskitasolla noin 200 asteessa suunnilleen 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi vihreän salaatin kanssa. Jos nuoria vuohenputken lehtiä jäi yli, laita salaatti niistä!
Kiitos ohjeesta, vasta löysin blogiin, kun etsin vuohenputkiruokaohjeita ja tulen toistekin paremmalla ajalla, tosi mielenkiintoista:)
Kiva kun löysit tänne Inkivääri! Huomasithan muutkin vuohenputkiohjeet, keiton ja tabboulehin?