- valkosipulin kynsi
- pieni
- isoa hyppysellistä suolaa
- kaksi
- viinietikkaa
- 2 rkl
- mustapippuria
- neitsytoliiviöljyä
- 3–4 rkl
Kuori valkosipulin kynsi ja jauha se tahnaksi morttelissa yhdessä suolan kanssa (se helpottaa jauhamista).
Lisää tahnaan viinietikka ja jauha mukaan myös mustapippuria. Anna seoksen seistä jonkin aikaa, jotta valkosipulin maku ”kypsyy”.
Vatkaa sitten sekaan öljy kunnes seos on emulgoitunut. Voit myös viimeistellä kastikkeen valmiiksi ravistamalla ainekset sekaisin pienessä lasipurkissa, jolloin kastike on valmiin säilytysastiassa, jos sitä jää yli. Maista dippaamalla salaatinlehti kastikkeeseen ja lisää tarpeen mukaan suolaa, etikkaa tai öljyä.
Mausta salaatti kastikkeella käyttäen ensin vain osa kastikkeesta. Maista, ja lisää kastiketta jos se on tarpeen.
Anna kuulua