Valkosipulivinaigrette | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Valkosipulivinaigrette

valkosipulin kynsi
pieni
isoa hyppysellistä suolaa
kaksi
viinietikkaa
2 rkl
mustapippuria
neitsytoliiviöljyä
3–4 rkl

Kuori valkosipulin kynsi ja jauha se tahnaksi morttelissa yhdessä suolan kanssa (se helpottaa jauhamista).

Lisää tahnaan viinietikka ja jauha mukaan myös mustapippuria. Anna seoksen seistä jonkin aikaa, jotta valkosipulin maku ”kypsyy”.

Vatkaa sitten sekaan öljy kunnes seos on emulgoitunut. Voit myös viimeistellä kastikkeen valmiiksi ravistamalla ainekset sekaisin pienessä lasipurkissa, jolloin kastike on valmiin säilytysastiassa, jos sitä jää yli. Maista dippaamalla salaatinlehti kastikkeeseen ja lisää tarpeen mukaan suolaa, etikkaa tai öljyä.

Mausta salaatti kastikkeella käyttäen ensin vain osa kastikkeesta. Maista, ja lisää kastiketta jos se on tarpeen.

Valkosipulivinaigrette

Valkosipulivinaigrette

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *