- vihreitä papuja
- 250–300 g
- saksanpähkinäöljyä tai muuta mietoa öljyä ja/tai voita
- 1–2 rkl
- saksanpähkinän sydäntä (n. 10 g)
- 2–3
- valkosipulin kynsi
- 1
- (kynteliä tai ranskalaista rakuunaa)
- muskottipähkinää tai maustepippuria
- ripaus
Huuhtele pavut. Poista pavuista kannat ja terävät kärjet. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna pieneksi silpuksi. Huuhtele ja silppua yrtit.
Kiehauta kannellisessa kasarissa tai pannussa noin 1½ desilitraa vettä ja lisää pavut. Kypsennä papuja kannen alla höyryssä noin 4 minuuttia, kääntele papuja kerran höyryttämisen aikana. Ota sitten kansi pois ja keitä kunnes vesi on haihtunut kokonaan.
Lisää sitten pannulle öljy ja/tai voi ja paista papuja keskilämmöllä muutama minuutti, silloin tällöin sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää sitten myös valkosipuli ja kynteli pannuun (jos käytät rakuunaa lisää se vasta lähes valmiiden papujen päälle). Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes tunnet valkosipulin aromin. Varo kuitenkin polttamasta valkosipulia.
Ota pannu pois liedeltä ja mausta pavut aivan pienellä ripauksella muskottipähkinää tai maustepippuria. Pilko saksanpähkinä isolla kokkiveitsellä karkeaksi rouheeksi ja ripottele papujen päälle.
Anna kuulua