- kasviksia (porkkanoita, pikkusipuleita, salaattifenkolia, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, vihreitä papuja, paprikaa ym.)
- 800-900 g
- oliiviöljyä
- 1 dl
- valkoviiniä (tai puolet viiniä ja puolet vettä)
- 2 dl
- sitruunamehua
- ½ dl
- valkoviinietikkaa
- ½ dl
- laakerinlehteä
- 3
- kokonaista mustapippuria
- 6-7
- korianterin siemeniä
- 1 tl
- fenkolin siemeniä
- ½ tl
- kuivattua timjamia tai pari oksaa tuoretta
- 1 tl
- suolaa
- 1 tl
Esikäsittele kasvikset eli kuori ja puhdista tarpeen mukaan. Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi (ei liian pieniksi).
Sekoita isossa kattilassa öljy, viini, sitruunamehu, viinietikka ja mausteet. Kiehauta maustelientä hetki kovalla tulella ja lisää sitten kasvikset, ensin pidempää kypsennystä vaativat ja lopuksi nopeammin kypsyvät. Keitä kasviksia keskilämmöllä sen verran, että ne pysyvät kiinteinä ja rapeina, yhteensä vajaat kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile kylmänä. Kasvikset säilyvät jääkaapissa ainakin viikon ajan.
Anna kuulua