- pihlajanmarjoja
- 300 g
- omenoita (noin 1 kg omenapaloja/noin 12 keskikokoista omenaa)
- 1½ kg
- salottisipulia (3-4 kappaletta)
- noin 100 g
- tuoretta chilipaprikaa
- 10-15 g
- curryjauhetta
- 6 tl
- suolaa
- 3 tl
- omenaviinietikkaa
- 1½ dl
- hillosokeria
- noin 400 g
Riivi ja huuhtele pihlajanmarjat sekä lajittele pois pilaantuneet marjat. Jos pakkanen ei ole ehtinyt puraista marjoja, laita ne pakastimeen 24-48 tunniksi. Se tuhoaa osan marjojen sisältämistä hapoista.
Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori myös omenat, poista siemenkota ja pilko omenat noin sentin paloiksi. Huuhdo ja silppua chilipaprika(t). Laita sipulisilppu, omenanpalat ja sulaneet pihlajanmarjat kattilaan. Mausta currylla, suolalla ja chilillä sekä lisää etikka ja sokeri kattilaan. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
Keitä sitten seos sokeripaketin ohjeen mukaisesti valmiiksi, noin kymmenen minuuttia lempeästi poreillen.
Kaada valmis hillo steriileihin lasipurkkeihin, sulje purkit ilmatiiviisti ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä noin viikon ajan ennen nauttimista.
Anna kuulua