- punasipulia
- 1–2
- porkkanaa
- 2–3
- selleriä
- pala
- valkosipulin kynttä
- 3
- pieni talvikurpitsa
- puolikas
- kuivattua timjamia
- 2–3 tl
- vihreitä tai ruskeita linssejä (esim. Le Puy)
- 2 dl
- tomaattipyreetä
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 3 rkl
- kasvislientä
- noin 4 dl
- omena
- yksi
- (suolaa)
- (mustapippuria)
Kuori kasvikset sekä poista kurpitsasta pehmeä sisus ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä: ensin juurekset, sitten sipulit ja lopuksi kurpitsa. Jonkun aikaa kasviksia kuulloteltuasi lisää tomaattipyree ja sekoita niin että se levittyy tasaisesti kasviksille. Muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen lisää linssit ja liemi. Kuori omena ja poista siemenkota. Pilko omena pieniksi paloiksi ja lisää muhennokseen. Mausta timjamilla.
Kypsennä muhennosta miedolla lämmöllä noin 40 minuutin ajan tai kunnes kasvikset ja linssit ovat pehmenneet ja neste haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Anna kuulua