- porkkanaa
- n. 600 g
- iso sipuli
- 1
- valkosipulin kynttä
- 2–3
- omenaa
- 2–3
- (kookos)öljyä
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- n. 1 rkl
- korianterinsiemeniä
- 1 rkl
- (luomu)sitruuna
- ½
- chilipippuria rouheena
- 1 tl
- kasvis- tai kanalientä
- 5–7 dl
- kookosmaitoa
- 2 dl
- muskotinkukkaa
- mustapippuria
- suolaa
Kuori ja pilko porkkana, omena, sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta pätkä inkivääriä. Hienonna korianterinsiemenet morttelissa. Pese sitruuna, puolita ja raasta toisesta puolikkaasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
Sulata öljy kattilassa ja lisää porkkana ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri, korianteri, chilirouhe sekä sitruunankuoriraaste. Jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan mutta varo polttamasta mausteita. Jos omenat ovat kiinteitä lisää ne tässä vaiheessa. Talousomenan voi lisätä parikymmentä minuuttia myöhemmin.
Lisää lientä ensin puolisen litraa ja keitä noin puolen tunnin ajan. Kun kasvikset ovat pehmenneet, soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito. Jos keitto on liian sakeata, lisää myös lientä niin että saat makusi mukaisen koostumuksen. Mausta ripauksella raastettua muskotinkukkaa, sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi mutta älä enää keitä pitkään.
Anna kuulua