- raparperia (noin 4 keskipaksua pitkää vartta)
- ½ kg
- sokeria
- 1½ dl
- isoa oksaa minttua
- 2
Pese ja kuori raparperin varret. Leikkaa raparperi parin sentin pituisiksi paloiksi, mielellään vinottain. Sekoita sokeri raparperipaloihin ja anna seistä pari kolme tuntia kunnes raparpereista on irronnut noin kaksi desilitraa nestettä. Sekoita silloin tällöin.
Laita liemi kattilaan. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, voit lisätä hieman vettä. Keitä lientä jonkin aikaa miedolla tulella.
Pese mintun oksat ja rusenna hieman nyrkissä jotta aromit pääsevät vapautumaan. Lisää minttu liemeen ja sen jälkeen myös raparperinpalat. Kuumenna liemi vielä kiehuvaksi ja ota sitten pois tulelta. Anna jäähtyä. Poista mintun oksat jäähtyneestä kompotista.
Tarjoile jälkiruokana esimerkiksi jäätelön, vaniljavanukkaan, vaniljalla maustetun jugurtin tai kermavaahdon kera. Voit myös käyttää raparperin torttujen ja kakkujen täytteeksi ja liemen makusiirappina juomissa ja jälkiruoissa.
Anna kuulua