Hellesäällä oloa helpottaa kun voi vetäytyä siimekseen siemailemaan raikasta raparperijuomaa. Valmistuksessa voi käyttää hyväksi vähän kuivakammatkin raparperinvarret.
Tämä raparperijuoma maustetaan appelsiinilla ja sitruunalla sekä puutarhan yrteillä, mintulla ja sitruunamelissalla. Tuloksena on paksua, hieman nektarimaista mehutiivistettä, josta voi tehdä erilaisia juomia laimentamalla sitä vedellä, kivennäisvedellä tai vaikkapa appelsiinituoremehulla.
Elegantti mehutiiviste sopii myös drinkkien valmistamiseen. Sekoittamalla nektariin kuohu- tai valkoviiniä voi keksiä omia cocktaileja. Miten olisi esimerkiksi klassisen Bellini-drinkin muunnelma; Bellinissä persikkanektariin tai ‑soseeseen sekoitetaan kuohuviiniä. Raparperinektariin valmistettuna drinkki voisi olla vaikkapa Salieri – sopiva nimi vähän happamammalle juomalle!
Tätä ohjetta varten raparperia ei tarvitse kuoria, sillä kuorista tulee juomaan hieno punertava väri. Vahingoittuneet kohdat on kuitenkin poistettava. Käytä luomuhedelmiä juoman maustamiseen, koska niistä käytetään myös kuorta. Jotta raparperista saa kaiken mehun tiristettyä, siivilöinnissä käytetään harsokangasta. Sen läpi voi puristaa hedelmämassasta viimeisetkin pisarat!
Anna kuulua