Gremolata | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Gremolata

(sileälehtistä) persiljaa
nippu
valkosipulinkynttä
2–3
(luomu)sitruuna
1
oliiviöljyä
1–2 rkl

Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Huuhtele ja kuivaa persilja. Kuori valkosipuli. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa tilavaan mortteliin. Silppua persiljan lehdet ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää persiljaa ja valkosipulia mortteliin pienissä erissä ja hiero ainekset massaksi. Lisää lopuksi oliiviöljyä sen verran että koostumuksesta tulee tahnamainen.

Gremolata säilyy jääkaapissa hyvin pari päivää jos sen peittää ohuella kalvolla oliiviöljyä.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *