Kasvisraita | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Kasvisraita

turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
3 dl
iso avomaankurkku tai pari pientä
1
porkkanaa (mielellään punaista)
2
tuoretta vihreää chilipalkoa
2
tuoretta korianteria
nippu
minttua
nippu
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
¼ tl
jauhettua roomankuminaa (jeera)
¼ tl
seesamiöljyä
1 rkl

Pese ja kuori tarvittaessa kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Harjaa porkkanat puhtaiksi ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna chilipippurit. Huuhtele, kuivaa ja silppua korianteri ja minttu.

Mittaa suola ja sokeri jugurttiin. Lisää jugurttiin myös yrtit ja chili sekä kurkku- ja porkkanaraaste. Pane kylmään tekeytymään.

Sillä aikaa valmista mausteinen öljykastike kuumentamalla öljyä pienessä pannussa ja keittämällä jauhettua korianteria ja roomankuminaa öljyssä muutaman minuutin ajan. Varo kuitenkin etteivät mausteet pala. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten seos jugurtin joukkoon. Sekoita ja aseta tarjolle. Koristele raita mintun oksilla.

Kasvisraita

Kasvisraita

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *