- pientä jauhoista perunaa tai yksi keskikokoinen
- 2
- valkosipulinkynsi
- 1
- kasvislientä
- n. 1 dl
- eli jälkiruokalusikallinen valkoviinietikkaa
- 10 ml
- eli jälkiruokalusikallinen oliiviöljyä
- 10 ml
- kevytkermaa
- n. ½ dl
- (mustapippuria)
Kuori perunat, pilko ne pieniksi paloiksi ja pane pieneen kattilaan. Kuori myös valkosipulinkynsi ja puserra se kattilaan. Lisää kasvisliemi. Keitä perunaa ja valkosipulia kunnes ne hajoavat ja voit hämmentämällä seosta tehdä siitä sileää notkeaa massaa. Tässä ei kannata käyttää sauvasekoitinta ettei peruna muutu liisteriksi. Anna seoksen jäähtyä ja vatkaa sitten joukkoon etikka, öljy ja kerma. Mausta halutessasi mustapippurilla.
Anna kuulua