Keväinen vihersalaatti ruohosipuli-piparjuurivinaigrettella | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Keväinen vihersalaatti ruohosipuli-piparjuurivinaigrettella

vuohenputken, suolaheinän, pinaattihierakan ja vuonankaalin lehtiä
noin litra
ruohosipulia
nippu
pala peukalonpaksuista piparjuurta tai vastaava määrä
noin 2 cm
valkoviinietikkaa
1 rkl
kasvisöljyä
3 rkl
mustapippuria
suolaa
ripaus
sokeria
ripaus

Pese ja kuori piparjuuren pala ja raasta se hyvin hienoksi. Lisää raaste valkoviinietikkaan ja jätä muhimaan siksi aikaa kun käsittelet muut ainekset.

Huuhtele huolellisesti vuohenputken, suolaheinän, pinaattihierakan ja vuonankaalin lehdet ja kuivaa ne. Leikkaa pois suolaheinän ja pinaattihierakan lehtiruodit jos ne ovat kovin paksut. Paloittele lehdet salaattiin sopiviksi suupaloiksi.

Huuhtele ja silppua ruohosipulin lehdet. Lisää ne valkoviinietikkaan, samoin kuin mustapippuri, suola ja sokeri. Kun suola ja sokeri ovat liuenneet seokseen, kaada sekaan myös öljy ja sekoita voimakkaasti. Mausta salaatti kastikkeella ja tarjoile.

Keväinen vihersalaatti

Keväinen vihersalaatti

 

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *