Raparperi-ananashillo
- kuorittua raparperinvartta
- 1 kg
- pieni tai keskisuuri tuore ananas
- saksankirvelin oksaa
- 2
- pipar- tai vihermintun oksa
- muskotinkukkaa
- hyppysellinen
- taloussokeria
- 100 g
- hillosokeria
- 400 g
Raparperi-banaanihillo
- kuorittua raparperinvartta
- 1 kg
- banaania
- 1-1½
- saksankirvelin oksaa
- 2
- pipar- tai vihermintun oksa
- muskottipähkinää
- hyppysellinen
- taloussokeria
- 100 g
- hillosokeria
- 400 g
Ohje
Paloittele kuorittu raparperinvarsi ja laita ruostumattomasta teräksestä tai muovista valmistettuun astiaan. Ripottele taloussokeri raparperinpalojen päälle ja anna maustua peitettynä kuusi tuntia tai yön yli. Nosta raparperinpalat reikäkauhalla nesteestä ja siirrä odottamaan. Pane sokeriliemi teräskattilaan ja keitä kokoon kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Hienonna minttu. Lisää raparperinpalat, minttu ja kokonaiset saksankirvelin oksat liemeen, samoin kuin paloiteltu ananas tai vaihtoehtoisesti hieman haarukalla soseutettu banaani sekä hienonnettu muskotinkukka tai muskottipähkinä. Keittele hilloa kunnes raparperinpalat ovat enimmäkseen hajonneet ja ota sitten pois saksankirvelin oksat. Lisää hillosokeri ja keitä sokeripaketin ohjeen mukaisesti valmiiksi.
Kaada valmis hillo steriileihin lasipurkkeihin, sulje purkit ilmatiiviisti ja anna jäähtyä.
Anna kuulua