- tuuman mittaista, etusormen paksuista piparjuuren palaa
- 3–4
- valkoviinietikkaa (paitsi jos käytät valkoviinietikkaan säilöttyä raastetta)
- 2–3 tl
- erikoishienoa sokeria
- 1–2 tl
- crème fraîchea
- 1 pieni prk
- suolaa
- sitruunamehua)
- (1–2 tl
Raasta piparjuuri tai käytä valkoviinietikkaan säilöttyä piparjuuriraastetta. Silloin ei tarvitse lisätä erikseen etikkaa. Purista sitruunasta pari teelusikallista mehua, jos haluat kastikkeeseen myös sitruunan aromia.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä mielellään tunti ennen tarjoilua. Kastike säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
Kastike sopii lihan, kalan tai kasvisten höysteeksi. Sillä voi myös maustaa valmiin perunamuusin!
Anna kuulua