- salaattifenkolin varsia ja lehtiä, kaalin runkoa, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia
- 450 g
- lehtiselleriä tai lipstikkaa (taikka mukula- tai varsiselleriä)
- nippu
- tillin varsia
- persiljaa
- nippu
- timjamia
- pari oksaa
- laakerinlehti
- 1
- kynteliä
- pari oksaa
- kokonaista mustapippuria
- 7
- suolaa
- ½ tl
- kylmää vettä
- 2 l
Kuori, pese tai huuhtele kasvikset ja pilko karkeiksi paloiksi. Huuhtele yrtit. Laita kaikki ainekset ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen 1½ – 2 tunnin ajan. Siivilöi liemi painamalla kasviksia niin että saat kaiken nesteen talteen. Heitä kasvikset kompostiin, ne ovat antaneet arominsa liemeen.
Vastakaikua