- keskikokoinen kesäkurpitsa tai vastaava määrä pieniä (2–3)
- 1
- öljyä
- sitruunamarinadia (ks. erillinen ohje)
- annos
Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi tai vajaan kymmenen sentin pituisiksi lohkoiksi. Voitele kurpitsapalat öljyllä ennen grillaamista. Grillaa kurpitsapaloja kunnes ne alkavat pehmetä ja pinnassa on ruskeat raidat, mutta varo grillaamasta niitä liian pehmeiksi. Silloin ne kestävät huonosti marinoimista.
Kaada marinadi kurpitsapalojen päälle kun ne ovat vielä lämpimiä. Tarjoile heti tai anna marinoitua jonkin aikaa. Jos nautit kurpitsan vasta seuraavana päivänä, säilytä kylmässä marinoinnin ajan. Hölskyttele pari kertaa marinoimisen aikana jotta marinadi leviää tasaisesti kurpitsalle.
Vinkki 1: samalla voi grillata myös paprikaa ja sipulia ja marinoida yhdessä kesäkurpitsan kanssa. Tee tarvittaessa isompi annos marinadia.
Vinkki 2: tee seuraavana päivänä marinoiduista vihanneksista salaatti paloittelemalla ne ja sekoittamalla keitettyyn kuskusiin. Lisäksi annos sitruunamarinadia, jotta kuskuskin saa siitä osansa.
Anna kuulua