Härkäpapudippi Ful Medames | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Härkäpapudippi Ful Medames

kuivattuja härkäpapuja
300 g
hyvää oliiviöljyä
runsas dl
valkosipulinkynttä
4–6
juustokuminaa (jeera)
3 tl
sitruunaa
2
suolaa
mustapippuria
(persiljaa)

Laita härkäpavut runsaaseen kylmään veteen likoamaan päivää paria ennen ful’in valmistamista. Kun pavut ovat lionneet, kaada vesi pois ja irrota kuori osasta pavunsiemeniä. Jos kuori on haljennut, sen voi helposti poistaa pusertamalla sisuksen ulos. Jätä kuitenkin noin kaksi kolmasosaa pavuista kuorimatta.

Murskaa valkosipulinkynnet painamalla niitä keittiöveitsen lavalla ja kuori ne. Kuumenna noin ruokalusikallinen öljyä kasarissa tai kattilassa. Lisää jauhettu juustokumina ja anna kiehua minuutin pari. Lisää sitten kevyesti murskatut valkosipulin kynnet ja kuullota muutaman minuutin ajan öljyssä. Kaada sitten pavut kasariin ja lisää vettä siten että pavut juuri ja juuri peittyvät. Keittele papuja miedolla tulella noin tunnin ajan kunnes pavut alkavat soseutua. Sen huomaa kun seosta hämmentää: osa pavuista alkaa hajota. Lisää hieman vettä keittämisen aikana, jos vesi näyttää kokonaan haihtuvan. Seoksen pitäisi olla kosteaa mutta ei kuitenkaan mitään keittoa.

Purista papujen hautuessa sitruunoista mehu. Kun pavut on kypsennetty ja ne ovat hieman jäähtyneet, lisää sitruunamehu, loput öljystä sekä suolaa ja pippuria seokseen. Hämmennä kunnes koostumus on mielestäsi sopiva. Liian liisteriseksi ful’ia ei kannata soseuttaa, vaan siinä saa olla sattumia. Ripottele päälle silputtua tuoretta persiljaa jos sellaista sattuu olemaan käsillä.

Tarjoa ful pitan tai muun vastaavan leivän kera. Aamiaisella keitä lisäksi kovaksi muutamia munia ja tarjoile ful’in kanssa. Ful sopii myös osaksi meze-pöytää tai levitteeksi.

Ful Medames aamiaisella

Ful Medames aamiaisella

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *