Hiivaleipätaikina | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Hiivaleipätaikina

vettä
2½ dl
tuorehiivaa
10 g
eli n. 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
210 g
eli n. 3 dl vehnäjauhoja
180 g
suolaa
½ tl

Sekoita tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa käsin taikka yleiskoneen tai vatkaimen taikinakoukuilla, kunnes taikina alkaa olla kimmoisaa ja irrota kulhon seinämistä.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kunnes se on lähes kaksinkertaistunut, mihin kuluu aikaa tunnista kahteen.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa vielä kahdesta viiteen minuuttia. Käsittele sitten haluamallasi tavalla leipoen sämpylöitä, puusteja, patonkeja tai muita leipiä. Asettele leivonnaiset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 15–45 minuuttia ennen paistamista 200-asteisessa uunissa. Sämpylät paistuvat kypsiksi noin 15–20 minuutissa. Jos olet epävarma, tarkista puustien kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, puustit ovat valmiita.

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *