- punasipulipikkelsiä (ks. erillinen resepti)
- 1 annos
- mung-papuja tai mustapapuja tai muita pieniä papuja
- 200 g
- vihreitä papuja
- 200–400 g
- öljyä
- n. ¾ dl
- valkosipulinkynttä
- 2
- chilipalko
- 1
- pätkä tuoretta inkivääriä
- n. 3 cm
- mustia sinapinsiemeniä
- 2 tl
- jeeraa eli rooman- tai juustokuminaa
- 1 tl
- fenkolinsiemeniä
- 1 tl
- kaffirlimetin lehteä tai luomulimetin kuorta
- 2
- suolaa
- (tuoretta korianteria)
- oliiviöljyä)
- (n. 1 rkl
Keitä mung-pavut pakkauksen ohjeen mukaan matalalla lämmöllä varoen rikkomasta papuja (keitinveteen kannattaa lisätä hieman suolaa joka sitkistää kuoren ja estää papuja hajoamasta). Kun pavut ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois ja huuhtele pavut kylmässä vedessä. Valuta huuhteluvesikin ja pane pavut sitten isoon kulhoon.
Keitä vihreitä papuja suolatussa vedessä noin viisi minuuttia, jos ne ovat tuoreita. Pakastetut pavut voi laittaa minuutin tai parin ajaksi kiehuvaan veteen. Huuhtele sitten pavut kylmässä vedessä, valuta ja lisää kulhoon mung-papujen seuraksi.
Tee sitten mausteöljy. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja leikkaa pieneksi silpuksi. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa karkeaksi jauheeksi. Murentele kaffirlimetin lehdet pieniksi. Jos käytät mieluummin limetinkuorta, pese limetti hyvin ja leikkaa perunankuorimaveitsellä kuoresta muutama pitkulainen suikale (varo ottamasta mukaan kuoren valkoista osaa). Kuumenna öljyä pienessä pannussa tai kattilassa keskilämmöllä ja lisää mausteet. Friteeraa mausteita silloin tällöin hämmennellen parin minuutin ajan ja lisää sitten valkosipuli ja inkivääri. Jatka kypsennystä kunnes valkosipuli alkaa muuttua kullanruskeaksi. Jos käytit limetinkuorta mausteena, poista se öljystä ja kaada sitten öljy papujen päälle kulhoon.
Lisää salaattiin myös punasipuli ja roseepippurit. Punasipulin marinadiin voit sekoittaa vähän oliiviöljyä ja kaataa seoksen sitten salaatin kastikkeeksi.
Hämmennä kevyesti salaatin ainekset sekaisin. Jos sinulla on tuoretta korianteria, huuhtele yrtit, leikkaa ne karkeaksi silpuksi ja levitä salaatin koristeeksi.
Anna kuulua