- suurta keltasipulia tai vastaava määrä pieniä (400–500 g)
- 4
- öljyä
- 3 rkl
- suolaa
- 1 tl
Kuori sipulit ja leikkaa neljään lohkoon ja sitten poikittain vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli sekä suola. Kypsennä sipulia keskilämmöllä säännöllisesti sekoittaen kunnes se on muuttunut ruskeaksi ja kiiltäväksi. Siihen menee reippaasti yli puoli tuntia. Varo kuitenkin ettei ruskista sipulia, se ei ole tarkoitus. Sipulin omat sokerit karamellisoituvat kuumennettaessa ja tekevät siitä makeaa ja aromikasta. Jos on tarpeen, voit vähän ennen kypsennyksen loppumista heittää pannuun pienen tilkan vettä ja antaa sen haihtua. Näin kaikki ”karamelli” irtoaa pannusta.
Kiitos tästä aidosta ohjeesta. Karamellisoitu sipulihan ei tarkoita, että sipuliin laitetaan sokeria, niinkuin pääosassa ohjeita esitetään. Sipuleista tulee aivan mahtavia näin!
Juu, sokerin lisääminen on kärsimättömille, herkkusuu sen sijaan panostaa hitaaseen prosessiin, jossa saadaan sipulin omat sokerit esille!