- turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
- 3 dl
- iso avomaankurkku tai pari pientä
- 1
- porkkanaa (mielellään punaista)
- 2
- tuoretta vihreää chilipalkoa
- 2
- tuoretta korianteria
- nippu
- minttua
- nippu
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
- ½ tl
- jauhettuja korianterinsiemeniä
- ¼ tl
- jauhettua roomankuminaa (jeera)
- ¼ tl
- seesamiöljyä
- 1 rkl
Pese ja kuori tarvittaessa kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Harjaa porkkanat puhtaiksi ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna chilipippurit. Huuhtele, kuivaa ja silppua korianteri ja minttu.
Mittaa suola ja sokeri jugurttiin. Lisää jugurttiin myös yrtit ja chili sekä kurkku- ja porkkanaraaste. Pane kylmään tekeytymään.
Sillä aikaa valmista mausteinen öljykastike kuumentamalla öljyä pienessä pannussa ja keittämällä jauhettua korianteria ja roomankuminaa öljyssä muutaman minuutin ajan. Varo kuitenkin etteivät mausteet pala. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten seos jugurtin joukkoon. Sekoita ja aseta tarjolle. Koristele raita mintun oksilla.
Anna kuulua