- erilaisia yrttejä (seitsemää lajia)
- runsaasti
- pieni punasipuli
- 1
- viinietikkaa
- 1 rkl
- öljyä
- 3 rkl
- crème fraîche’a
- 200 g
- turkkilaista tai muuta ruoanlaittojogurttia
- 200 g
- munaa
- 4
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- ripaus
Keitä munat koviksi ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Pane sipuli tilavaan kulhoon ja lisää viinietikka ja suola. Anna seisoa sillä aikaa kun käsittelet yrtit.
Huuhdo yrtit huolellisesti ja ravistele vesi pois. Jos käytät villiyrttejä saattaa olla hyvä ryöpätä ne keittämällä noin minuutin ajan (esimerkiksi nokkonen). Purista vesi pois jäähtyneistä ryöpätyistä yrteistä. Hienonna yrtit. Lisää yrtit ja öljy kulhoon ja sekoita yhdessä sipulin kanssa. Voit sekoittaessa survoa aineksia hieman keskenään aromien irroittamiseksi. Lisää crème fraîche ja jogurtti sekä mustapippuria ja sekoita hyvin. Laita kulho kylmään vetäytymään vähintään tunnin ajaksi.
Pilko kovaksi keitetyt munat karkeaksi hakkelukseksi ja lisää kastikkeeseen kun se on vetäytynyt. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria.
Anna makujen tasaantua vielä noin viidentoista minuutin ajan ennen tarjoilemista. Kastike maistuu erityisen hyvin perunoiden sekä vaalean kalan tai kanan kera.
Anna kuulua